Khasiat Daun Pandan

Khasiat Daun Pandan


Khasiat daun pandan yang pertama ialah untuk membantu menaikkan selera makan. Oleh itu, kalau anda berasa seperti tiada selera untuk makan, masukkan daun pandan ke dalam makanan dan minuman anda kerana aroma dari daun pandan akan menaikkan selera makan.

Antara petua tradisional lain ia membantu menurunkan darah tinggi, matikan kuman dalam darah. DIkatakan apabila memasukkan daun pandan semasa memasak juga menyebabkan makanan tidak cepat basi.

Selain tu ia membantu melicinkan kulit, mengecutkan rahim serta menyembuhkan gejala payudara bengkak. Ada petua lain mengatakan ia mampu mengurangkan sakit pada pangkal peha,sakit tulang atau kejang urat.

Ni lah antara petua orang tua tua. Bukanlah bertujuan untuk mengganti atau mengambil alih tugas doktor tau. Jangan silap faham.

Antara menu yang kita boleh pelbagaikan menggunakan daun pandan selain dimasak bersama nasi adalah kita boleh buat Maggi Pandan!

Yeah! Ebu dah buat dan rasanya sangat sedap!

Jom tengok video dan selamat mencuba!

Sedap dan sihat tanpa pengawet tau. ๐Ÿ˜‹

Maggi Pandan


Nak mesin mee ni boleh roger kak sri yea.

Boleh follow FB Kak Sri - Aima Othman

Atau klik je link ni.

Selamat mencuba.

Comments

Popular posts from this blog

Himpunan Resepi Noxxa Noodle Maker dari Cik Kiah Kicen

Laksa Beras

Mee kuning homemade